troutskin

troutskin

söndag 29 juni 2014

Gimån!!

Jag fick chansen att besöka och fiska i Gimån/Stavreströmmen, Och jag tog den!!

Så i fredag efter jobbet packade jag bilen och for iväg mot Gimån. För att slippa gå upp okristligt tidigt på lördagsmorgon så kom jag i kontakt med ett härligt gäng goa gubbar där jag fic´k låna kökssoffan att slagga på. Så jag tackar allra ödmjukast för er gästfrihet. Hoppas vi ses vid vattnet snart igen.

Gimån ja... så var man äntligen här, nu var det min tur att blöta fluga i detta legendariska vatten.Jag var på plats vid 6-tiden på morgonen för att köra igång dagens fiske. Det började bra när en harr steg på min grön/bruna superpuppa #16 och tog den, men efter en kort fight släppte harren. Jag fick vid ett tillfälle slaklina 0ch jag körde med hullingfritt. Uppskattar firren till runt 45-50cm.

Kan redan nu säga att det var den enda kontakt jag hade med harr på hela dagen!!.
På förmiddagen så svärmade danican och rocken, men inte vart det någon märkvärd aktivitet hos harren eller öringen. Det visade sig att de åt små flygfän i #25-30, å sådana flugor har man ju dussinvis utav!!.
Ephemera Danica, Åsandslända


Det enda jag lyckades att få upp var en öring. Å de e ju inte fy skam. Och jag får nog säga att den var riktigt snygg med sina toksilvriga sidor och grön skimrande ryggtavla. Fantastiskt vacker!.Sammanfattningsvis så tycker jag att besöket till Gimån gav mer smak. Har träffat en hel bunt med sköna människor under dagen, så det kommer bli fler besök till ån och dess strömsträckor.

Nu laddar jag om batterierna för att på söndag åka upp till Ammarnäs. En vecka av galet bra fiske.

Skitfiske på er så hörs vi

//Fredrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar