troutskin

troutskin

torsdag 28 juni 2012

Midsommarfiske

På midsommardagen tog jag med mig kompisen Magnus ut på en fisketur uppe på Orsa besparingskog för att prova lyckan i Oreälven ovan Vässinjärvi.


Tyvärr så fick vi bara massa små brunöringar och ett fåtal harrar. alla av den mindre storleken.
Vi tog en sväng förbi Rumpsjön för att se om det fanns något liv där. Nog fanns det liv där alltid,sjön kokade, men det vara bara smått. Men tanken att fiska i sjön på natten i flytring hade varit skoj.

Men om man ska kolla på vad jag använde för flugor så var den små myggflugor och tjecknymfer. dessa flugor är tokeffektiva för harr och öring. Senare på dagen åkte vi till Sandsjöån för att kola läget. Tja där var det lika dött som i en.....ja ni vet vad.

Söndagen 24/6 Österdalsälven

Med väder som växlar mellan sol och störtskur som en rallyförare bestämde jag mig att prova älven. Ringde Fortumsdriftcentral för att höra mig för hur mucket de släpper på i från Spjutmokraftstation.
42 kubik släppte de på, alltså väldigt lite. Så de var bara att packa bilen och dra.

I vanlig ordning satte jag på en tjecknymf i änden av tafsen och vadade ut. Jag överdriver inte om jag säger att jag tog runt 20st Harrar i storleken 25-35cm under kvällen och lika många missade jag i mothugget.
Magnus anslöt senare under kvällen men han hade inte samma tur, han körde mest med torrfluga.

Regnet vräker ner, men skam den som ger sig.Vi hade en riktigt trevlig kväll nere vid vattnet. Tyvärr så är man beroende av hur vattenföringen är. Och det är helt upp till kraftbolagen att bestämma detta. För på måndagen efter så släpper de på  75-85 kubik.


Skit fiske på er så hörs vi

//FredrikInga kommentarer:

Skicka en kommentar