troutskin

troutskin

torsdag 2 augusti 2012

Bland nakenbadare och abborrar

Efter lunchen bestämde jag och min dotter oss för att sticka iväg och meta abborre. Vi tog sikte på Ämåtjärnen strax utanför Orsa
Starten var seg och Elsa tröttnad ur rätt snart. Sandstranden och vallgravsbyggande lockade mer.

Efter ett antal maskbyten så hittade jag rätt och fann abborren. Elsa vevade in och tog upp abborren. Hon ville naturligtvis behålla denna stackars abborre för vi hade faktiskt tagit med en plastpåse som vi kunde lägga fisken i. Så jag fick förklara för henne att den var för liten och att det är bättre den får gå tillbaka i vattnet och växa till sig.

Mitt upp i allt detta så rullar det in en bil till badplatsen där vi stod och fiskade. Jaha tänkte jag. Då var det färdigfiskat här. Ur bilen stiger fem kvinnor och män som jag snabbt förstod kom ifrån grannbyn.
De går med bestämda steg ner mot bryggan där jag och Elsa stod  och där klär av sig spritt språngande nakna och slänger sig ut i vattnet. Så det var bara att packa ihop och lämna platsen. Medans jag höll på att pack in grejjorna i bilen stod Elsa med stirrande blick och tittade på nakenbadarna, " men pappa, varför har dom inte någon bikini på sig??"  Ja va svarar man på det??
Förklara för henne att det finns de som tycker det är skönt att bada nakna. "Okej, men har de ingen bikini??"

Nåväl iväg med oss och försöka hitta på en ny fiskeplats utan nakenbadare. Så vi åker till Sandtjärn som ligger vid flygfältet i Tallhed och där prova lyckan. Det ska finnas fin abborre där sägs det, men jag hittade dem inte. Snart tog regnet och hungern över så vi plockade ihop våra prylar och åkte hem.

Åter igen fick jag ihop en soppsäck med skräp vid eldstaden vid Sandtjärn. Plocka upp skiten efter er. Jag har fullt upp att ta hand om mitt eget.

Skitfiske på er så hörs vi

//Fredrik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar