troutskin

troutskin

lördag 28 juli 2012

Skogen = Allmän soptipp??

Idag har jag kört lite fisketillsyn vid Unnån och intill liggande tjärnar. Träffade på många trevliga människor som fiskade och hade trevligt ut efter vägen. Men det som skrämmer mig mest är de människor som man inte träffar på men ser spår av dem i form av skräp. Jag blir lika förbannad varje gång man kommer fram till en fiskeplats och möts av burkar,papper och plast detaljer. Det första tanken som oftast kommer upp när jag ser sådana lämningar är. "jävla slapp arslen". Om man nu orkar packa ner och bära sina öl eller mat som man tänkt förtära vid  vattnet så kan man ta mig fan bära hem skräpet också. För så jävla svårt kan det ju inte va??


Vid Laxsjön fick jag ihop 3st svarta soppåsar med skräp efter så kallade Sportfiskare.
Jag är absolut inte en ängel som aldrig har slängt/glömt skräp i naturen, jag har också lik i garderoben. Men vad jag vill säga är att det är våran förbannade skyldighet att ta vara på skiten vi tar med oss ut i skog och mark och sedan ta med det hem och slänga det i avsedd soptunna.


Skitfiske på er så hörs vi

//Fredrik

2 kommentarer:

 1. Michael Hauptmann2 augusti 2012 13:44

  Hej Fredrik,

  Jag kommer från Tyskland och är flera gånger om året i Orsa.
  I juni var jag på Laxsjön. Jag är chockad hur mycket avfall skall ses.
  Jag har provat många gånger på Damman. Eftersom det var alltid med en massa skräp. (T.ex. Karlson)
  Jag tycker din blogg är mycket bra. För mig, fiskarna i vattnen kring Orsa vet fortfarande inte bra, det är en hjälp för vo bra plats för flugfiske.

  Tack
  Hälsningar Michael Hauptmann

  i Orsa 3.08.2012-17.8.2012

  SvaraRadera
 2. Hej Michael. Va roligt att du tycker om min blogg. När det gäller skräpet så tycker jag bara synd om dem som har så lite respekt för naturen. När det gäller flugfiske så skall du leta upp de många forsar som finns i Oreälven. Klockarforsen ovan Fredshammar t ex är en bra fors att utforska där kan det stå fin harr om man har tur. Sedan har du hela Unnån som är värt ett besök, men där kan det tidvis vara svårt att lura fisken till hugg.

  SvaraRadera