troutskin

troutskin

lördag 20 april 2013

Reflektion runt Årsstämman.

Det har nu gått drygt en vecka sedan Ofvo(Orsafiskevårdsområde) årsstämma gick av stapeln, och jag sitter fortfarande med ett stort frågetecken över mig.
Var är alla mark/fiskerätts ägare som tycker att Ofvo gör ett bra arbete?? Likt val till regering och riksdag är det eran förbannade skyldighet att närvara och stötta Ofvo arbete. Detta för att visa de med skygglappar och okunskap vad som gäller. För nu har var det så att idioti och okunskap fick överhand,dvs pengakåta kraftverks ivrare som bara vill se till sin egen plånbok.
Nä gott folk det är dags att ni tar och vaknar upp ur eran dvala och ser vad som händer runt om kring er. Det Ofvo gör för bygden är början på något riktigt bra.
Jag vill ge ett litet exempel som kan bli verklighet om vi alla hjälps åt. Jag vill att vi skall titta på ett litet samhälle i Sorsele kommun i Västerbottens län som heter Ammarnäs. Denna lilla by inte större än Skattungbyn "drar" in circus  12 miljoner till bygden/kommunen på turism vaje år, och detta på fjäll och sportfisketurism.
Nu kan jag bara se till mig själv men jag lägger mellan 4-8 tusen kronor på fiskeresor varje år uti vårat land. Tänk om människor som mig kommer till Orsa för att uppleva den fanastiska naturen och fisket som vi kan erbjuda i framtiden. Vilka arbets och näringsmöjligheter skulle inte detta ge en annars rätt sömning kommun? Vi skulle få en turismsäsong som skulle sträcka sig långt in i september/oktober.
Det finns så många i kommunen som skulle gangnas så mycket om vi fick till ett hållbart och ekologisk sportfisketurism.
Vi skall naturligtvis inte glömma varför vi gör fiskevårdsåtgärdena och det är INTE för att vi ska få en bra fisketurism, utan för att ge livet i vattnet en chans att överleva.
Den har det svårt nog att överleva som det ser ut nu i våra vattendrag och skogtjärnar. Vi har kommit en bra bit på vägen men vi är inte i mål än, om vi nu kommer dit?.
De åtgärder vi gör idag kommer gangna kommande generationer imorgon.Glöm inte det.

Skitfiske på er så hörs vi
//Fredrik

2 kommentarer:

 1. jonas gustafsson22 april 2013 15:56

  kan inte mer än instämma
  samt att folk kommer nog hellre till dalarna än ammarnäs om det ligger närmre för dom
  bodde i 8 års tid i umeå och har spenderat många timmar i ammarnäs
  en pärla som jag återkommer till även nu när jag bor i falun
  dock är det ju trevligt om man har ett trevligt fiske närmre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas. Jo men visst är det så. Finns det ett fiskeområde på närmare håll och i samma klass som Ammarnäs så är det ju klart att man åker dit, med tanke på bränslepriser m.m.

   Ammarnäs är ett återkommande ställe jag åker till också. Har åkt dit varje år nu sex/sju år på rakern. En riktig pärla.

   Radera