troutskin

troutskin

tisdag 28 januari 2014

Söndagskvällar!!

Söndagar brukar vara en enda långt lidande. Absolut ingenting händer!! Det blir ju som man gör det som man brukar säga,  så det blev att ett gott gäng träffas varje söndag för att binda flugor.
Det där med flugbindning är helt klart inte min starkaste sida!! Men likt förbannat dyker jag upp på dessa bindarkvällar. Varför?? Av den enkla anledningen att man har så jädra skoj med dessa gubbar !!
Att samlas kring ett intresse och bara snacka binda flugor eller helt enkelt bara umgås är rätt gött!!
Samtalsämnena varierar allt från Flugfiske till boxning. Men allt som oftast så handlar samtalsämnena om flugbindning, entomologi och fiskevård i allmänhet. Både Intressant och lärorikt.

Har jag bundit några flugor?? Jodå några har det blivit.


Några superpuppor


Har länge pratat om att återuppta gäddflugfisket nu till våren. Så vi får se hur långt man kommer med dessa planer. Hittade föresten en låda här om dagen med egenbundna gäddflugor från början av 2000-talet. Fantastiska skapelser!!

Fantastiska skapelser!!
 

Vet att jag vid ett tillfälle fick upp en två kilos gädda på sjön Mjörn när man hade båten där. Mer än så har det inte blivit i flugfångade gäddor. Fick för övrigt tummen ur på en utav våra träffar  och sortera upp alla flugor som låg i en massa högar i askarna efter sommarfisket. Blev lite ordning iaf.

Ordning och reda, pengar på fredá

Men fan den som ger sig!! Nog ska man bli bättre på att binda flugor. Å vem vet kanske man lyckas med att lura en madame i vassen till våren med gäddflugspöt!!

Det gäller bara att inte ge upp.

Skitfiske på er så hörs vi!

//FredrikInga kommentarer:

Skicka en kommentar