troutskin

troutskin

torsdag 12 februari 2015

Flugbindning å Regnbågar

Hallååå!!!!

Det var visst ett tag sedan man skrev något här på bloggen. Har varit desto mer aktiv på Instagram och facebook.

Vad har jag pysslat med??
Det har faktiskt blivit en del flugbindning. Har väl inte direkt spottat ut flugor i parti och minut, med några har det blivit.

Några Torrisar


Några nympher


Har faktiskt försökt mig på att binda en gäddfluga! fasen va knepigt det var. Men skam den som ger sig. Ska nog göra ett nytt försök!!!Som ni kanske har läst på i diverse tidningar och forum så har ju det rymt en del regnbågar i Siljan. Och folk från när och fjärran har vallfärdat till orterna kring Siljan för att isfiska upp dessa rymlimgar. Och framgången har inte väntat. Fiskar mellan 3-5kg har bärgats. Och detta är toppen, De skall upp de hör inte hemma här.

Först så var jag inte så sugen på att beträda isen för att själv göra ett försök. men nu har jag tänkt om när jag såg att Österdalsälven som rinner ut i Siljan är faktiskt isfri och stränderna utefter älven är rätt grunda(vadbara) så tänkte jag mig att man kanske ska försöka sig på att locka dem med fluga!!.

Eftersom man inte flugfiskar efter regnbåge allt för ofta så är jag rätt novis när det kommer till den fisken. Visst man har ju hört och förstått att färglada flugor funkar oftast i P&T pölarna. Och sådana flugor har man ju liggandes någonstans... men jag tänkte lite annorlunda. Jag började kolla lite på hur de flugar efter rainbowtrout åver thär, in amerikatt!! Och jag kom ganska snart fram till att de fiskar med äggimitationer av laxrom. Sagt och gjort så band jag ihop ett skrälldus med äggflugor.


Dessa flugor är bundna på en Kamasan B983 Wide Gape krok stl:6. Jag har använt mig av antrongarn och crystal seal dubbing. tycker det blev rätt bra faktiskt. Hoppas nu att bågarna tycker det osså.

Kommer försöka mig på att lura dem nu till helgen. Hoppas vädret kommer vara med mig, det hotas med snöoväder, men det ska nog inte vara några problem.

Har även "byggt" en flugbindar plats här hemma. Är rätt nöjd. Vad säger ni?

 
 
Skit fiske på er så hörs vi!!
 
//Fredrik

11 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tjäna!! Just då i februari gick la det inte så bra, men nu i början blev det lite bättre resultat. De som metar efter regnbågen i Siljan har ju haft ett fantastisk fiske.

   Radera
 2. Vi är ett gäng grabbar som tänkte åka upp mot Unnån och prova lyckan, har du några tips på vart vi ska fiska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar tipsa om att man skall fiska i de partier av ån som är en bit ifrån vägarna, alltså där gemene man inte fiskar. Då pratar vi alltså om dem nedre regionerna utav ån. Skitfiske på er//Fredrik

   Radera
 3. Ja att ta sig bort från vägarna håller jag med om. Vad är det för storlek på fisken i Unnån, är van med 45 + harr och öring storlekar men kan vara skönt att veta vad standard storlek är så man vet vad man kan förvänta sig. Vill inte för höga förväntningar.

  Hur har fisket vart för dig än så länge, har du några förslag på vart man ska fiska utöver Unnån eller ska man spendera 3 dagar där.

  Är det okej att jag ställer lite frågor ?

  / H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är helt ok att ställa frågor!.I Unnån ligger harren mellan 25-40cm med vissa toppar på 45(om man har tur). Ni har ju annars Oreälven som håller Öring och Harr. Storleken varierar där också men är lite större där än i Unnån. Sedan har vi ju Massa tjärnar med både öring och röding. Är helt ok att ställa frågor. När det kommer till själva fisket i Unnån så gäller det att smyga. Och de är inte så vakvilliga i Unnån som man kanske är van vid från andra vatten. Det samma gäller Oreälven. Annars tycker jag Unnån är en väldigt vacker å med dess trolska omgivning.

   Radera
 4. Dom nedre regionerna säger du kan du nämna någon plats där man kan ta sig med bil och sen börja vandra. Om du inte vill skriva det här så kan du kanske maila det till mig ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man svänger av E45 och åker upp efter Unnån så kommer du till en 70 skylt(fortfarande asfalt på vägen) Där någonstans kan ni parkera och knalla ner(cirkus 100-200m) till ån och prova strömsträckorna både ovanför och nedanför

   Radera
 5. Stort tack för all hjälp !!
  Hur har det vart på kläcknings fronten, känns som att det är lite kallare i luft och vatten, har dom kommit igång än, jag utgår ifrån att du vart ute och fiskat :)

  SvaraRadera
 6. Hej. Som du skriver så ör det kallt i vattnet å luften. Men de är på G, dock inte i några större kläckningar.

  SvaraRadera
 7. Jonas Adamsson31 juli 2015 11:59

  "Oxå västgöte"
  Hej!
  Ska upp med barnen t fäbodsboende utanför Orsa ett par nätter!
  Kanske blir det en stund över för att kolla vatten runt omkring!
  Har varit nyfiken på Oreälv sedan länge, har dock ingen vetskap om var när hur att ta vägen!
  Skulle vara trevligt att få tips om vatten i siljanstrakten. Vore kul med vatten lite närmare, bor utanför Örebro, har inte möjlighet att åka 100 mil norrut alla gånger.
  Gillar området, möjligt att göra helgtripper!
  Mvh Jonas Adamsson Glanshammar

  SvaraRadera